Cum mă joc rummy ?

Jocul de remi cu piese pe tablă este jocul copilăriei tale şi de multe ori l-ai jucat împreună cu prietenii sau cunoscuţii din cartier. Zgomotul melodios pe care pietrele aşezate pe placa de joc îl făceau îţi trezesc şi acum amintiri plăcute. Rummy este un joc de cărţi care are aceleaşi principii şi care este unul foarte îndrăgit de pariori. Cazinourile online oferă o gamă variată de jocuri „ de masă” unde cărţile deţin rolul principal. Printre cele consacrate deja cum ar poker-ul sau baccarat, jocul de rummy îşi face din ce în ce mai des apariţia. Extrem de intuitiv şi de uşor de jucat cu pacanele Basic Instinct de la Isoftbet este alegerea optima pe care o poţi face în materie de jocuri de cărţi.

Jocul de rummy în istorie

Prohibiţia din România comunistă a acelor ani de tristă amintire a făcut ca acest îndrăgit joc să fie interzis şi scos în afara legii de către autorităţile de la acea vreme. Pus în situaţia de a nu mai juca acest joc un cetăţean roman cu origini în Israel are idea de a transpune  jocul de cărţi utilizând o tablă de joc şi piese care reprezintă într-un mod stilizat cărţile de joc . Îl cunoşti sub denumirea de remi şi l-ai jucat cu plăcere în anii copilăriei şi nu numai. Preluat şi de către americani a cunoscut un succes răsunător şi şi-a păstrat peste ani aceeaşi exuberanţă şi interes pe care îl stârneşte pariorilor. Revenirea la jocul de cărţi a fost una inevitabilă şi acum rummy se poate juca în toate cazinourile de profil din lumea întreagă.

Cum mă joc rummy ?

Numărul minim de jucători este de 2 însă cea mă agreată variantă este cea în care la masa de joc se aşează 4 jucători. Se foloseşte un singur pachet de cărţi unde trebuie să iei în calcul valoarea fiecărei cărţi în parte. Cărţile până la 10 au valori crescătoare conform numerelor lor, zecarii, regina şi regele au fiecare câte 10 puncte. Singura carte care are dublă valoare este asul care are  1 sau 11 puncte în funcţie de poziţia în care se găseşte în suită. După ce ai primit cărţile scopul tău este să te debarasezi de toate astfel încât să câştigi runda de joc. Cărţile pe care ceilalţi jucători le mai au în mână se adaugă ca şi punctaj ţie. Scorul la care trebuie ajuns se stabileşte de comun acord la începutul jocului şi tu nu trebuie decât să acumulezi pe parcursul a mai multor runde punctajul stabilit. Jocul debutează prin împărţirea de jucătorul care poate fi considerat la această rundă ca dealer şi urmează sensul acelor de ceas. Trebuie ca după primirea acestora să încerci să le aranjezi în combinaţii de  suite şi terţe. Suitele sunt combinaţiile care constau în cărţi consecutive , terţele fiind combinaţii de minim trei cărţi de acelaşi fel. Etalarea cărţilor este acţiunea pe care trebuie să o faci când ai astfel de combinaţii dar numai când este rândul tău. Tot atunci ai posibilitatea să scapi de cărţile în plus prin lipirea lor la combinaţiile etalate deja pe masă de către ceilalţi jucători. Câştigi numai dacă realizezi scorul stabilit şi nu mai ai în mâna nici o carte.

Variaţii populare rummy

Jocul are câteva variaţii pe care dacă eşti un jucător constant al cazinourilor de profil cu siguranţă că le cunoşti şi poate chiar le-ai jucat. Gin Rummy este poate cea mai cunoscută dar urmează imediat şi Rummy Royal, Oklahoma Remi sau Kalooki. Caracteristicile de fond nu s-au schimbat , ceea ce a suferit modificări fiind câte o fază a jocului său numărul de jucători care participă, ceea ce nu poate decât să adauge un plus de interes şi să mărească câştigurile pe care le oferă.

Concluzie

Deşi de multă vreme „ pe piaţă” jocul de rummy nu a pierdut din interesul pe care îl stârneşte pariorilor din întreaga lume. Dimpotrivă, precum vinul care devine mai preţios odată cu trecerea timpului şi rummy a dovedit că este un joc de cărţi mereu la modă printre jucători. Bucură-te deci de el  împreună cu prietenii tăi şi câştigă turneele în care rummy este „eroul” principal. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s